Отпушване на канали

Реагираме много бързо, разполагаме с професионална техника


Чести причини за запушване на канализацията са

  • коренови прораствания;
  • счупване или разместване;
  • напели и отлагания в канала;
  • запушване с твърди предмети, строителни отпадъци и други препятствия;
  • други дефекти, който причиняват запушване, течове, увреждане, спадове на налягането, прекъсване на комуникации и т.н.

Нагледно отпушване на канализация

Ние от „Шалом“ ЕООД Ви предлагаме

Отпушване на канали чрез нова и висококачествена техника!

  • Отпушване на канализации с вода под налягане – Машината за отпушване се използва при хоризонтални канали с диаметър над 110 mm и работи с дюзи с различно приложение – отпушване, продухване и почистване на канализации от отлагания, изрязване на корени.
  • Отпушване на канализации с механична спирала Подходяща за битови канали до 75 mm диаметър, вертикални тръби до 110 mm диаметър и хоризонтални тръби до 160 mm диаметър.
  • Отпушване на канализация с вакуумна помпа Ротенбергер –  Използва се при запушени тоалетни и подови сифони.
  • Отпушване на канализация с високонапорна помпа „Uraka“ – В процеса на почистване, вътрешността на тръбите старателно се прочиства от гъсто залепналите мастни отлагания, текстилни материали, пясък, чакъл, глина и тиня. Използва се при запушени канали с над 150 mm диаметър. Помпата Uraka работи с дюзи за прочистване от отлагания, рязане на прораснали корени, отпушване и продухване.

Реагираме бързо и адекватно!

Ненавременното реагиране при запушен канал, може да причини  сериозни щети, наводнения, както и лоша миризма и да доведе до извършване на значително по- скъп ремонт.

Притежаваме модерни машини за отпушване!

Разполагаме с бус, оборудван с професионална и съвременна техника и можем да реагираме много бързо при запушване на канали, запушени тоалетни, сифони, мивки, запушени шахти, наводнени мазета и други проблеми с водопровод и канализация.

buss

Нашият бус с монтиран агрегат за отпушване!

Откриваме причината за запушените канали!

При чести запушвания, предлагаме на нашите клиенти извършване на видеодиагностика, при която с роботизирани камери или бутащи камери можем да видим вътрешността на каналите и да установим проблема, причиняващ запушванията. След извършване на  видео инспекция на проблемният канал, вие получавате видеозапис, който показва вътрешното състояние на канала и ако се налага, получавате предписание и оферта за ремонт в зависимост от състоянието на канала и сериозността на проблема.

Предлагаме решения за отстраняването на проблема!

При силно разместени и счупени тръби, предлагаме ремонт чрез изкоп. При стари и счупени тръби, както и превантивно за удължаване живота на тръбите е приложим безизкопен ремонт – саниране на тръбата. С безизкопен ремонт на канализация можем да поправим рухналите тръби, течове, да възстановим здравината на конструкцията и да удължим живота на тръбата.

В зависимост от състоянието на канала и след извършен оглед се определя кой от методите е приложим.